Bereid je voor

Een van de allerleukste dingen van het ondernemerschap vind ik het moment waarop een (potentiële) nieuwe klant contact opneemt voor het maken van een afspraak voor een kennismakingsgesprek. Dit gebeurde mij deze week zelfs twee keer, met dank aan contacten in mijn zakelijke netwerk. Inmiddels heb ik voor mezelf een routine ontwikkeld om me zo goed mogelijk voor te bereiden op zo’n kennismaking. Zo is de kans immers zo groot mogelijk dat deze prospect ook daadwerkelijk klant wordt. Graag deel ik mijn routine met jou:

Van een nieuw contact noteer ik o.a.:

  • voor- en achternaam
  • e-mailadres
  • adres
  • telefoonnummer

Zodra we een moment geprikt hebben voor het kennismakingsgesprek bevestig ik onze afspraak via e-mail. Voordat ik die mail uitstuur, doe ik eerst wat onderzoek. Een goede voorbereiding zorgt ervoor dat het kennismakingsgesprek zo efficiënt mogelijk verloopt. Inmiddels heb er slechts 45 minuten voor nodig. Dit bespaart de klant en mijzelf veel tijd Lees hieronder welke voorbereidingen ik tref.

Welke vragen ik stel tijdens een telefoongesprek of tijdens het kennismakingsgesprek? Dat ontdek je in PO Academy, hét online programma voor ondernemende professional organizers.